NaFo

Som uppgift till nästa gång vi träffas fick vi att fotografera ett vårtecken varje dag. Jag kommer att lägga upp mina bilder här dag för dag ungefär en månad fram… Men här kommer på begäran en rapport från den gångna helgen och den första sammankomsten med NaFo3.

I torsdags eftermiddag sammanstrålade jag med 3 andra nafoiter på Åbobåten. Vi är 7 från Sverige i den här omgången. 4 av oss är tjejer! På kvällen blev det en hel del fotoprat och förväntan inför stundande helg. Väl framme i Åbo körde vi av färjan och började leta oss upp mot sjöfartsskolan där vi skulle hålla till under helgen. En efter en dök upp med stativ på ryggen. Vi är lätta att känna igen iallfall!
Efter en stund dök även vår lärare Andy Horner upp och vi började vår efterlängtade kurs.

Första dagen var det genomgång av utbildningens upplägg, examen och information om de resor vi har framför oss. Det är helt fantastiska resor. Nu först i juni bär det av en vecka till NordNorge, i augusti åker vi till Finland och sitter i Björngömsle. Vi har även resor till Grönland och Sydafrika att se fram emot…
…Nu tycker säkert någon att man väl kan fota här hemma och visst kan man det, men att få komma till de här platserna tillsammans med andra likasinnade kommer bli helt underbart. Det är ju just fotoresor så allt kretsar runt det. Fredagen avslutade vi med att gå ut och äta tillsammans på en båt. Mycket trevligt!

På lördagen hade Andy genomgång av kamerateknik och trots att jag vid det här laget har fotat ganska länge och gått ett flertal kurser så måste jag erkänna att det var ett och annat guldkorn i den lektionen. Vi fick även praktisera våra kunskaper i parken utanför skolan. Dagen avslutade vi med en god middag – igen!

Söndagen startades med en fototur ut till ett naturreservat en bitutanför Åbo. Där blommade blåsipporna i en fin ekskog och fåglarna underhöll oss. Det var en härlig förmiddag där det skapades en och annan blåsippebild. Bland annat den i inlägget under. Vi fortsatte med bildvisning av våra egna bilder samt bilder som Andy tagit på föregående kurser…

När man har roligt går tiden fort och snart var det dax att säga hej då för den här gången. Eftersom vi svenskar fick vänta på kvällsbåten till Sthlm så åkte vi och tittade på en utställning som fanns i Åbo.
Nu ser jag fram emot nästa kurstillfälle. Jag kommer tyvärr inte att vara med på nästa kurs då jag har valt att åka till Mullsjö istället. Så jag får vänta till 1 juni – då bär de av till NordNorge med laddade batterier i dubbel bemärkelse!

Annonser

~ av marieg1 på april 19, 2011.

2 svar to “NaFo”

  1. Vad underbart det låter, blir riktigt avundsjukt… Man får kanske göra ett nytt med att söka men som sagt, det beror på hur situationen ser ut./L

  2. Kul att ni också fick en bra start! Perfekt att det var i Åbo och inte i Kimito för då blir det enklare för alla svenskar att vara med oavsett om man har bil eller kommer med båt eller om man flyger.
    Nordnorge är en toppenresa. Hade med lite text och bilder därifrån i ett nr av Vår Fågelvärld efter resan. (Finns under om oss – publicerat på vår hemsida om du vill 😉

    Glad Påsk!

    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: